Cum să fii mereu informat ca dezvoltator C#

alejandro-escamilla-xII7efH1G6o-unsplash
0

Ca dezvoltator, pun pariu că ai o pasiune mare pentru învățătură și tehnologie; mereu se întâmplă ceva interesant. Deci, cum să navighezi în această lume plină de schimbări constante și cum să ții pasul cu noutățile care contează pentru un dezvoltator C# ?

Blog- urile

Sunt o mulțime de blog-uri bune despre numeroase teme legate de C#, dar nu te îndepărta prea mult de blog-urile vechi MSDN.

Blog-ul Visual Studio

Majoritatea dezvoltatorilor C# folosesc Visual Studio. Este foarte bine să urmărești echipa blog-urilor IDE ( Integrated Development Environment ) și Visual Studio în mod constant despre caracteristicile noi, plugin-uri și sfaturi, care te vor face mult mai productiv.

Blogul .Net

Vrei să vezi ce este nou cu platforma core? Urmărește acest blog și nu vei pierde nimic ce are relevanță cu Net Framework.

Dezvoltarea web .Net și blog-urile Unelte

Dacă web-ul est domeniul tău de bază, vei vrea să urmărești echipa ASP.NET și la ce lucrează ei. Recent, au început să publice rubrici săptămânale, care îți oferă o avanpremieră despre cum platforma este dezvoltată. Astăzi, urmărind un singur blog nu-i tocmai cea mai bună strategie să rămâi informat. Sunt o mulțime de blog-uri și articole interesante și trebuie să te abonezi la numeroase buletine de știri RSS. Selectând ce să citești îți va consuma timpul și aceasta mă aduce către următoarea secție.

Newsletter-urile

Newsletter-urile sunt un mediu, unde altcineva acordă timp pentru a curata conținutul pentru tine. Cele tradiționale „vor ateriza” în inbox-ul tău periodic și sunt puține sub formă de blog.

C# Digest

C# Digest este un newsletter săptămânal, care îți trimite în fiecare zi de Luni 5 link-uri foarte atent selectate. Doar 5?  Dar ei sunt de primă clasă. Dacă vrei să urmărești doar o sursă, aceasta ar fi aceea – câte un articol în fiecare zi de muncă. Este multă iubire și muncă grea în spatele curării conținutului.

The Morning Brew

În fiecare dimineață Chris Alcock trimite o actualizare la ceea ce se întâmplă în lumea dezvoltării web .Net. El se concentrează în mare parte pe ASP.Net și lumea JavaScript.

Alvin Ashcraft’s Morning Dew

Alvin Ashcraft îți pune la dispoziție o listă zilnică de mai multe resurse echilibrate decât Chris. Poți găsi noutăți despre WPF, baze de date, Powershell, metodologii de dezvoltare și programare web.

Programming Digest

Este un format similar cu C# Digest, dar tema este bazată mai mult pe programare. Deci, dacă vrei să fii cu ochii în 4 pe ce se mai întâmplă înafara lumii Microsoft, aceasta va fi perfect să-l adaugi în lista  ta. Din nou, doar 5 link-uri de înaltă calitate vă vor fi trimise săptămânal în inbox-ul tău.

Podcast-urile

Iubesc să ascult podcast-uri despre programări, pot face asta în timpul navetei mele zilnice, exersând și chiar pe durata treburilor casnice. Densitatea informației nu este înaltă, dar nu poți citi o carte în timp ce dai cu aspiratorul, nu-i așa?

.Net Rocks!

Richard și Carl nu sunt doar intervievatori minunați, dar, de asemenea, sunt și cei mai amuzanți interpreți. .Net Rocks! a fost prin preajmă de ani buni de zile și nu doar programatorii .Net îl ascultă. Atât de bun este!

Hanselminutes

Scott Hanselman este un nume mare pentru comunitatea ASP.Net, dar podcast-urile sale sunt dincolo de acest fapt. Fiecare invitat este atât interesant că nu vrei fi în stare să pierzi nici un episod.

Channel 9

Pentru mine, personal, video-urile nu influențează atât de mult, ca alte rețele, dar Channel 9 mi-a fost recomandat de multe ori ca sursă liberă de conversații și interviuri din lumea Microsoft.

Comunitățile

Nu subestima puterea conversațiilor. De multe ori, am vorbit cu străini la întâlniri .Net, care m-au îndrumat spre câteva resurse și mi-au explicat ce se întâmplă în câmpul lor de muncă.

Meetup

Meetup este un site minunat pentru a găsi un grup de utilizatori .Net locali. Este popular în multe țări, iar dacă a ta nu este pe listă, sunt convins că este o altă alternativă a site-ului. Deci, folosește Google și începe să participi.

Reddit

Reddit este unul din clasici în sfera tehnologiei. /r/csharp este o sursă de link-uri interesante și întrebări cu răspunsuri interesante, de la începători la experți. Poate fi considerat opusul altor subreddit-uri, aici, începătorii  sunt tratați cu respect și moderatorii fac o muncă minunată în curarea conținutului relevant.

 

Sursă: Medium

 

 

 

 

Bloguri relevante