Cele mai dificile lucruri despre studierea codării de unul singur – și cum să le abordezi

artem-sapegin-b18TRXc8UPQ-unsplash
0

Mulți oameni au devenit foarte interesați în studierea codării în ultimul timp.

Ei fie caută calea lor prin programare în cursuri online, fie prin întâlniri offline, sau doar încearcă să acorde o șansă.

Site-urile precum code.org, codeacademy și freeCodeCamp devin din ce în ce mai populare. Sunt o mulțime de cursuri de codare pe internet și de asemenea valabile pe YouTube.

Dar codarea nu este ușoară. Aici sunt câteva provocări pe care toți le întâlnim când învățăm să codăm.

  1. Găsirea “corectă” a timpului pentru a coda zi de zi

Dacă înveți să codezi de unul singur, există șanse să aveți și alte responsabilități în viață.

Puteți avea un job part-time sau unul full time, sau puteți fi un ”freelancer” la casa părinților. Ideea este că toți suntem ocupați. Cum puteți găsi timp să codați în fiecare zi ?

Mulți oameni pot spune: ”Ei bine, dacă ești dedicat destul, poți întotdeauna să îți găsești timp.” Adevărat. De acord cu aceasta.

Atunci următoarea întrebare este: “Cât timp ar trebui să dedici în fiecare zi ca să codezi? Dacă poți avea liber doar o jumate de oră în fiecare zi, se pune?”

Acesta este întrebarea unde doar tu poți răspunde. Este foarte greu să estimezi câte ore ți-ar trebui ca să codezi în fiecare zi. Unii oameni sugerează să păstrezi scurt și drăguț. 15 minute este destul.

Pe de altă parte a spectrului, am auzit oameni care au intrat în câmpul de dezvoltare în mai puțin de un an sau poți face asta codând 9 sau 10 ore pe zi. Dacă cauți ceva motivație poți arunca o privire forumului.

Titlul este acesta: doar tu însuți știi cât de mult poți coda în fiecare zi și să faci un obicei din aceasta, fără să devii epuizat. Ultima parte este foarte importantă. Fondatorul freeCodeCamp, Quincy Larson odată a afirmat pe pagina lui de Twitter :

”Nu este vorba despre progresul pe care îl faci zilnic, este despre cum să progresezi zilnic.”

2. Găsirea balansului între “ nu faci destul progres “ și “ devinind epuizat

Eu, personal, mă lupt cu aceasta de mult timp.

Sunt zile în care pur și simplu nu înțeleg nici un singur concept / codare din cartea pe care o citesc. Pur și simplu nu intră în cap. Am fost epuizat atât de mult, încât a trebuit să mă calmez, am mers la balcon și am luat o gură de aer.

Din acel moment țin să îmi amintesc să nu mai exagerez muncind din acest punct, pentru că nu mai este nici o cale de întoarcere.

Programarea nu este chiar atât de ușoară. Aceasta necesită să te concentrezi, în special când înveți lucruri noi. Te ispitește mental și sunt timpuri când nu poți să îți dai seama – de ce codul tău nu a funcționat, sau chiar de ce a făcut-o.

Am aflat că am fost mai productiv când eram foarte concentrat asupra problemei la care lucram, dar în același timp eram foarte relaxat, savurând întregul proces.

Acesta s-a întâmplat când eu :

  • Am găsit o problemă și trebuia să o rezolv;
  • Am găsit o soluție prin intermediul forumurilor online;
  • Am încercat o mulțime de căi diferite să rezolv, doar pentru a vedea care dintre acestea funcționează;
  • Am rezolvat o problemă împreună cu echipa.

Pentru a face față faptului că multe dintre lucrurile pe care le învățăm sunt destul de luminoase și complexe (structuri și algoritmi de date și altele asemenea) am dezvoltat această regulă de 50/50 de câte ori învăț să codez.

Folosesc 50 % din timp pentru a face sarcinile dificile, studierea bazelor, conceptelor, algoritmelor și altele. Celelalte 50 % a timpului fac proiectele mele proprii, proiecte de care sunt foarte pasionat. Așa că este o balanță când vine vorba de studiul meu zilnic.

Deci, ca să zic direct, trebuie să iubești ceea ce faci. Ceea ce ne conduce la următorul punct.

3. Să iubești ceea ce faci este singura cale să supraviețuiești acestor obstacole.

Cum sună a clișeu, câteodată este simplul adevăr. Dacă iubești calea pe care ai ales-o, îți iubești serviciul pe care îl prestezi, iubești direcția în care mergi … nu ai nevoie de cunoștinte din lumea exterioară.

Acest tip de performanță nu poate fi împrumutat sau înlocuit, sau chiar mai rău, falsificat

4. Întoarce-te înapoi la codări după ce ai terminat cu treburile personale

Realitatea este că când vine vorba despre învățarea individuală, nu vei fi doar tu singur, fiind acolo, studiind.

În viața noastră avem tot felul de responsabilități la care trebuie să ne angajăm. S-ar putea să fii soț sau soție sau părinte al unui copil. Trebuie să ai grijă de familia ta sau ai un loc de muncă la care trebuie să mergi. Sau poate că ești student care trebuie să-și termine teza de licență.

Cu toate îndatoririle care stau pe noi, unde găsim timp să codăm?

Adevărul este că uneori nu ai sau pur și simplu nu poți. Există zile în care am depășit codarea. Cea mai lungă pauză pe care am luat-o a fost de două luni.

Dar după aceea m-am întors imediat la codare. Și am aflat că am uitat multe lucruri pe care le învățasem. Poate fi frustrant atunci când ridici aceeași carte și pur și simplu nu știi cum să continui. „Doamne, trebuie să recitesc toate capitolele și să fac din nou toate questurile?”

Acesta este momentul în care tocmai trebuie să perseverezi, trebuie să-l distrugi.

Trebuie să vă spuneți: „Bine, această primă oră de studiu poate părea foarte lentă și nu atât de productivă. Dar e în regulă, voi reuși să învăț mai mult mâine. „

Nu există nici o modalitate de a sugera acest lucru, ci să continuăm să ne menținem. Du-te la un forum de codare să-ți exprimi frustrarea. Dar odată ce ai făcut asta, revino imediat la codare.

5. Păstrați-vă motivul, în orice fel.

Auto-învățarea este foarte diferită de a merge la școală. Nu există nimeni în jurul tău când codezi. Nu există colegi de clasă, nu există interacțiuni sociale, nu puteți găsi acea „mare ceremonie” care vă așteaptă la capătul tunelului. De cele mai multe ori o faci singur. Și de cele mai multe ori ești singur.

Deci, trebuie să găsești un fel de motivație pentru a te menține în continuare.

6. Nu intra în eroarea „învățării de dragul învățării”.

Există momente când putem învăța să codăm. Am simțit că sunt momente în care vrei doar să fii leneș. Nu într-un mod pe care nu mai dorești să-l înveți, ci într-un mod în care speri în secret că stai în fața monitorului toată ziua, nu trebuie să te confrunți cu adevărata provocare: Obținerea unui loc de muncă ca developer.

Nu cădeți în acea eroare a gândirii „Învăț, deci este destul de bine. Mă voi gândi la locuri de muncă mai târziu, când voi fi gata. „

Toate cele de mai sus sunt provocări / situații pe care le vei confrunta în a deveni un developer. Recunoaște-le, confruntă-le cu atitudinea corectă – acele obstacole cu care te confrunți te pot face doar mai puternic și mai bun.

Nu în ultimul rând, codarea fericită! Bucurați-vă de ceea ce construiești, indiferent că este vorba de proiectul sau de propriul tău viitor.

Bloguri relevante