Programming Digest #4

julian-o-hayon-vJ3GRQ9VCwk-unsplash
0

Modern text rendering with Linux: Part 1
Bun venit la prima parte de redare a textelor în Linux. În fiecare parte a acestei serii vom construi un program C independent pentru redarea unui caracter sau secvență de caractere. Fiecare din aceste programe vor implementa o caracteristică, pe care o consider esențială, pentru a obține starea de redare a textelor.

Long Names Are Long
Un lucru inteligent pe care Google îl face este revizuirea codurilor. Fiecare schimbare este revizuită cel puțin de prin două căi. Prima, cineva din echipă face o revizuire normală, asigurându-se că codul face ceea ce ar trebui să facă.

Models of Generics and Metaprogramming: Go, Rust, Swift, D and More
Un motiv pentru care cred că genericele sunt un caz interesant este faptul că acestea sunt un caz simplu al problemei generale a metaprogramării: scrierea programelor care pot genera clase de alte programe.

How is it like to be a dev in Iran
În multe țări, guvernele tind să blocheze accesul cetățenilor la anumite domenii de pe internet.

“Breaking Code” to end the Great war
Analizând afirmația de mai sus la valorile ei de adevăr: dacă este falsă atunci înseamnă că este adevărată, dar dacă este adevărată, atunci este falsă! Tocmai am revenit la punctul de plecare al afirmației de mai sus, incapabili să ajungem la o concluzie. Astfel de „paradoxuri” apar în limbajul natural și suntem siguri că dacă nu ne ocupăm de ele, pot fi ușor utilizate pentru a răsuci logica.