Windows 10: 2020 Incepe cu o ALERTA CRITICA pentru Calculatoare

Windows-10-ransomware
0

Windows 10 are parte la început de 2020 de o alerta extrem de importanta pentru utilizatorii de calculatoare, iată ce s-a întâmplat și cum sunt ei afectați.

Windows 10 intra în 2020, din păcate, cu o alerta critica în ceea ce privește utilizatorii care au instalat sistemul de operare în propriile calculatoare, și trebuie sa fim extrem de atenți pentru ca exista un pericol sperios pentru toți. Se pare ca un malware foarte periculos pentru calculatoare a evoluat pe final de 2019, astfel ca acum Windows 10 este afectat într-un mod și mai serios de felul în care acesta a fost gândit pentru a exploata PC-urile oamenilor.

Windows 10 este vizat de un nou tip de ransomware care se numește Clop, acesta fiind modificat în raport cu felul în care funcționa în trecut, astfel ca acum vizează anumite procese și aplicații noi care rulează în sistemul de operare. Se pare ca hackerii care au creat Clop au modificat ransomware-ul pentru a ataca și procesele editoarelor de texte, a aplicațiilor pentru programare, dar și a aplicațiilor de tip office care rulează în cadrul Windows 10.

Windows 10: 2020 Începe cu o ALERTA CRITICA pentru Calculatoare

 

Windows 10 este sub atacul Clop din februarie 2019, iar de acum ransomware-ul a evoluat în diverse forme și s-a modificat în funcție de ceea ce au dorit hackerii sa facă pentru a exploata calculatoarele. În martie 2019 el a fost modificat pentru a ataca Microsoft Exchange, SQL, MySQL, BackupExec, și alte aplicații pentru companii, plus rețelele întregi ale companiilor, pentru ca acum Windows 10 sa aibă atacate și aplicațiile menționate ceva mai sus.

Windows 10 are mai sus mesajul creat de hackeri pentru cei care au calculatoarele cu datele criptate, iar spre finalul anului 2019 ransomware-ul a fost modificat pentru a ataca nu mai putin de 663 de procese din PC-uri. Având în vedere ca vorbim despre un ransomware, Clop criptează datele din Windows 10 și decriptarea acestora poate fi făcuta doar plătind hackerului suma pe care o cere pentru a ne oferi acces la informațiile noastre.

Windows 10 este atacat de foarte mult timp de foarte multe versiuni de ransomware, iar fiecare dintre ele folosește diverse tipuri de criptare, astfel ca recuperarea datelor este mai totdeauna imposibila.

Bloguri relevante