În orașul Cahul va fi deschis un centru de excelență în IT, care va oferi circa 137 de programe și activități

IMG_4227-920×613
0
În iunie 2020, Suedia a încheiat un acord de contribuție cu Delegația Europeană pentru implementarea proiectului EU4Moldova: StartUp City Cahul. Proiectul are o valoare de 6,8 milioane de euro și este implementat din fondurile delegate ale UE pentru dezvoltarea domeniului TIC.

Astfel, începând cu luna curentă și până în anul 2024, vor fi operate mai multe investiții care vor contribui la dezvoltarea regiunii Cahul. În următorii patru ani, vor fi încurajate parteneriatele pentru inovare dintre sectorul privat, sectorul public și instituțiile de învățământ. De asemenea, va fi promovată tehnologia ca soluție la problemele comunitare și studierea disciplinelor STEM pentru ca IT-ul să devină mai atractiv pentru fiecare, indiferent de vârstă sau gen și vor fi create și consolidate capacitățile startup-urilor inovatoare în diverse sectoare și pregătirea pentru investiții.

Totodată, în oraș urmează a fi creat Centrul EU4Innovation, un centru regional de excelență în IT. Cu o suprafață de 1 500 de metri pătrați, centrul va dezvolta mai multe servicii locale și circa 137 de programe și activități în scopul încurajării utilizării tehnologiilor.

StartUp City Cahul va sprijini, de asemenea, educația STEM în strânsă sinergie cu alte inițiative existente și dezvoltate deja de ATIC și Tekwill. Acest lucru se va face prin adaptarea și implementarea programelor educaționale pentru formare și extinderea competențelor, care răspund nevoilor sectorului privat.

Bloguri relevante