BURSE PENTRU PROGRAME DE INSTRUIRE ÎN DOMENIUL IT

285_large_11581
0

OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE ÎN REGIUNILE BĂLȚI ȘI CAHUL – BURSE PENTRU PROGRAME DE INSTRUIRE ÎN DOMENIUL IT

Cu scopul extinderii oportunităților de dezvoltare în regiuni și crearea premiselor pentru conectarea talentului și potențialului capitalului uman cu posibilitățile oferite de companiile IT locale, Proiectul ”Tekwill” în parteneriat cu proiectul „Optim” lansează Programul de Burse în IT.

Inițiativa este realizată în regiunile Bălți și Cahul, cu susținerea Biroului de cooperare al Elveției în cadrul Proiectului ”Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație in Moldova‘’, implementat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, precum și cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill”.

Dezvoltarea web presupune construirea, crearea și mentenanța site-urilor web. În sens larg, include aspectele de design, publicare a conținutului, programare si managementul datelor. Termenul dezvoltator web se referă, de regulă, la aspectele non-design, de scriere a markup-ului și codului necesar funcționării unui site. Web developerii pot fi specializați în front-end, back-end și full-stack developeri.

Programul oferă instruire în domeniul dezvoltare web și se va desfășura în perioada septembrie – decembrie 2020. Cursurile vor oferi instruiri în domeniile Frontend Development si Backend Development, la alegere, si vor avea durata de 3 luni. Activitatile se vor desfășura în regim online la Bălți și fizic la Colegiului “Iulia Hașdeu” din Cahul și vor fi livrate de mentori cu experiență, conform unor programe de instruire special concepute și ajustate rigorilor curente ale industriei.

În vederea asigurării performanțelor maxime în cadrul Programului și confirmării angajamentului participanților, bursele vor acoperi 70% din costul instruirii, beneficiarii urmând să vină cu o contribuție simbolică în sumă de 3000 MDL.

CRITERIILE DE ELIGIBILITATE:

  • Vârsta – începând cu 18 ani;
  • Studii liceale/medii speciale finisate;
  • Intenția fermă de a activa în domeniul IT.

ÎNREGISTRARE ÎN CADRUL PROGRAMULUI: https://tekwill.typeform.com/to/ypc412qf

Termenul limită pentru înregistrare este 27 septembrie, ora 16.00. Întrebările privind condițiile programului pot fi adresate  la adresa academy@tekwill.md sau numarule de telefon 079 975242.

 

Inițiativa este implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) în regiunile Bălți și Cahul, cu susținerea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului ”OPTIM – Oportunități prin Tehnologii și Inovații în Moldova‘’ implementat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill”.

Bloguri relevante