Companiile de Recrutare și Avantajele lor

Tot mai mulți oameni care sunt în căutarea unui job, înțeleg ca companiile de recrutare, sunt metoda cea mai eficientă pentru a obține locul de muncă dorit.
Din experiența companiei HR Consulting, voi desfășura aspectele avantajoase pe care le pot trăi atât candidații în căutare de muncă, cât și companiile care necesită personal.
Pe lângă faptul ca agențiile specializate în domeniul dat, au o gama largă de oferte, mai sunt aici și buni specialiști, care pot depista cu ușurință profilul unui candidat care s-ar putea regăsi într-o anumita sferă.
Chiar dacă pe alocuri, procesul de recrutare este uneori anevoios, pentru că sunt anumite etape pe care angajatorul dorește să le pună în practică, pentru a înțelege că persoana căutata este totalmente potrivită pentru ceea ce caută, într-un final candidatul se alege, doar cu câștig și nicidecum deopotrivă.
În general, companiile de recrutare au oferte de muncă pentru companiile internaționale mari, serioase, unde se investește cu adevărat în echipă. Acest lucru stimulează tinerii, și nu numai, să aplice CV-ul și să vină la un interviu, pentru a-și încerca norocul. Dat fiind faptul ca se lucrează cu companiile de încredere, confidențialitatea, aici, este pe primul plan. Candidații nu stau cu îngrijorarea că datele personale expediate vor fi divulgate.
O altă latură avantajoasă, este baza de date a agenției de recrutare, unde sunt păstrate CV-urile doar cu acordul parților, și la apariția unei poziții noi vacante, persoanele sunt contactate pentru a li se oferi noi oportunități, și astfel, șansele de a se angaja, cresc.
Din multitudinea de posturi vacante pe care le au companiile de recrutare, candidații ușor pot lua legătura cu un consultant pentru a înțelege mai bine informația.
Toate aceste facilitați sunt gratuite, chiar nu costa nimic, importantă este dorința și interesul de a-ți găsi un job, într-un loc confortabil unde te poți regăsi și aduce folos.
Din experiența consultanților în recrutare, există persoane cu un bun potențial care sunt mai modești , sau emoțiile pe care le trăiesc la interviu i-ar împiedica să afișeze încrederea totală pentru managerul companiei. În astfel de situații, anume recrutorii sunt cei care filtrează informația transmisă de candidat, și starea lui emoțională, pot să-i încurajeze, să-i instruiască/pregătească pentru interviul cu însăși angajatorul. Scopul principal al unei companii de recrutare, este să ajute, să consulte, să pună o cărămidă la succesul cuiva, la succesul oamenilor care nu se tem de responsabilități, varietate și schimbare.
În urma celor spuse mai sus, deducem faptul că cooperarea cu companiile de recrutare este benefică pentru ambele părți, se optimizează procesul de selectare a angajaților potriviți pentru companii și oferă posibilitatea de a căuta cu ușurință oferte mai interesante pentru candidați. Furnizarea de servicii de calitate este o modalitate de a aduce o contribuție fezabilă la dezvoltarea și îmbunătățirea situației de pe piața muncii din Republica Moldova.
Încurajez deci, solicitanții să aplice la companiile de recrutare, să nu se sperie de informația succintă despre companii în descrierea pozițiilor noastre, aveți posibilitatea să primiți la interviu mult mai mult decât vă așteptați, nu numai câteva oferte, dar și recomandări pentru dezvoltarea profesională sau chiar un sprijin în momentul când vor urma schimbări în carieră.
Echipa HR Consulting a avut o deosebită plăcere să-și împărtășească opiniile și experiențele, și sunt întotdeauna deschiși pentru cooperări fructuoase.