Ce trebuie sa contina un CV

Curriculum Vitae

Curriculum Vitae sau, cum ne place nouă să-i spunem – Cartea de Vizită a unei persoane.
De cele mai multe ori, atunci când mergem să ne angajăm undeva, fie trimitem din timp CV-ul, fie ne prezentăm cu el la interviu. Acesta este primul instrument care te poate ajuta să creezi o impresie bună și să-ți crești șansele de a obține jobul dorit. Ce ar trebui să incluzi în CV pentru a fi sigur(ă) că este creat „ca la carte”?

✅Informații de contact. Cu această secțiune trebuie să se deschidă CV-ul tău. Numele complet, adresa de domiciliu, numărul de telefon, adresa de e-mail.
✅Educația. Este, de departe, cea mai valoroasă parte a unui CV. Ideal este să te limitezi doar la studiile, cursurile și diplomele relevante pentru poziția pentru care candidezi.
✅Abilitățile. Nu scrie niște calități șablon pe care le găsești în orice CV de pe internet. Încearcă să te pui cât mai mult în valoare și să scrii exact ceea ce te reprezintă pe tine, ceea ce te face special(ă). Bineînțeles, nu e cazul să exagerezi și să scrii lucruri neadevărate.
✅Obiectivul profesional. Nu neglija această secțiune pe care o poți include chiar la început. Scrie o scurtă descriere profesională și adapteaz-o pentru jobul la care aplici. Concurența poate fi mare, iar CV-ul este un factor care te va diferenția și te va scoate în evidență. De asemenea, poți spune cum vei contribui la dezvoltarea companiei respective.
✅Alte informații. Dacă este cazul, poți include informații despre hobbyurile tale, diplome sau distincții relevante obținute.

Nu uita, acesta este doar primul pas pentru a crea o impresie bună, însă dacă vei fi candidatul ales sau nu, depinde doar de cum te vei manifesta la interviu!

 

Sursa:  ASAP – Digital Team

Mai multe informații despre compania ASAP – Digital Team pe GoDigital.md

 

I see you soon!