Mituri care te pot împiedica să începi o carieră în domeniul IT

Există o mulțime de concepții greșite legate de domeniul IT care ar putea tăia din motivația unora de  a alege o carieră IT. Astăzi, Tekwill Academy vine să le spulbere și să te încurajeze.

Așadar, hai să trecem peste 5 cele mai des auzite mituri:

1. Programatorii sunt introvertiți și nu comunică cu ceilalți

Te rugăm să uiți de filmele americane unde programatorii sunt reprezentați ca persoane izolate. Este un stereotip care încă îi sperie pe unii până în ziua de azi. Într-o companie IT este foarte important să fii un team player și să lucrezi cot la cot cu echipa. Din acest considerent, competențele de comunicare sunt la fel de importante ca și cele tehnice.

2. Domeniul IT este doar pentru bărbați

Domeniul IT este pentru toți! Chiar în pofida acestui lucru, odată ce o femeie este interesată de o carieră în IT, poate primi sfaturi de a-și reconsidera alegerea. E de neimaginat câte talente s-au pierdut din cauza unor sfaturi nepotrivite.

Pentru femeile care doresc să învețe mai multe despre domeniul IT, Tekwill Academy recomandă programul Tech Woman. Acesta unește o multitudine de evenimente sub forma unui transfer de cunoștințe și experiență prin programe de mentorat și evenimente.  Astfel se facilitează accesul femeilor la oportunități de carieră, creștere și afirmare profesională în sfera tehnologiilor.

3. E nevoie de o facultate cu profil IT de a te angaja

Pentru mulți entuziaști, o facultate cu profil tehnic este o barieră dintre ei și o carieră IT. Totuși, vei fi mirat să afli că o mare parte din programatori au o facultate non-IT în spate. Un exemplu sunt studenții Tekwill Academy care vin din domenii ca medicină, logistică, militar, economie, iar în urma cursurilor se angajează în companii IT.

La fel, încurajăm ca proaspeții absolvenți de liceu să urmeze o facultate tehnică pentru un spectru mai larg de cunoștințe și să beneficieze de stagii de practică în cadrul companiilor.

4. Nu există loc pentru creativitate în tech

Atunci când lucrezi în IT gândirea outside the box este un avantaj. Pe lângă un task management bun, atenție la detalii și abilități analitice, creativitatea nu trebuie neglijată. Toate problemele apărute de obicei nu au doar o singură soluție, atunci abordarea creativă te poate face un bun problem solver.

La fel, sunt poziții unde creativitatea este utilizată la maxim, spre exemplu persoanele care se ocupă de partea de Front-End al website-urilor.

5. Este prea greu și cel mai probabil prea târziu

Fiecare programator a început de la a scrie “Hello World”, deci ai toate șansele să faci o carieră. La Tekwill Academy, avem istorii de succes în care studenții noștri, trecuți de 40 de ani și-au găsit un loc de muncă după cursuri. Vârsta nu e un impediment, perseverența de a învăța și competențele, sunt factorii care îți vor asigura un loc la interviurile de angajare.

Lista de mituri poate continua la nesfârșit, dar acest blog nu este despre asta, cât despre a te inspira și motiva de a începe o carieră IT.

 

 

Sursa: Tekwill

Mai multe articole din domeniul IT doar aici.